Gå direkt till innehåll
Undersökning visar – här är du bäst på att se över din ekonomi

Blogginlägg -

Undersökning visar – här är du bäst på att se över din ekonomi

År 2022 var ett tufft år ekonomiskt för de flesta svenskarna – stigande räntor och början på en lågkonjunktur. Fler personer än någonsin försöker därför få bättre kontroll på sin privatekonomi genom att samla sina lån. Det visar vår senaste sammanställning, där vi har kollat på var i landet man varit mest benägen att samla lån till en lägre ränta.

– På bolånemarknaden har vi sett en stor debatt kring huruvida man bör binda bolånen eller inte – men även inom privatlån har vi sett hur allt fler vill se över sina lån, säger Pingis Hadenius, ekonomisk expert hos Sambla.

Vi har jämfört alla Sveriges län med varandra sett till invånarantal – och även jämfört med siffror från tidigare år för att se var i landet trenden att söka samlingslån ökat mest.

Flest samlingslån per capita söktes i Västmanland under 2022 – men det är Kalmar län som haft den största ökningen sedan 2019.

Här kan du se hela sammanställningen, med siffror för varje län.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Sambla – jämför och samlar lån

Sambla är en jämförelsetjänst som förmedlar marknadens bästa privatlån och bolån. Genom att erbjuda marknadens största utbud av långivare kan kunderna jämföra lånevillkor, samla sina lån och därmed sänka sina lånekostnader. Sedan starten har Sambla hjälpt närmare 400 000 kunder att förbättra sina lånevillkor. Sambla står för finansiell inkludering och ansvarsfull utlåning. Sambla är en del av Sambla Group som har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditförmedling och försäkringsförmedling.

Sambla
Strandvägen 5B
114 51 Stockholm
Sverige