Gå direkt till innehåll
Vilka lag är billigast och dyrast att se i Allsvenskan? Det har vi tittat på i vår sammanställning.
Vilka lag är billigast och dyrast att se i Allsvenskan? Det har vi tittat på i vår sammanställning.

Nyhet -

Fotbollssäsongen är här – så mycket kostar målen för supportrarna

Årets fotbollssäsong närmar sig med stormsteg och under påskhelgen är det avspark i både Allsvenskan och Superettan. Intresset för svensk fotboll är rekordstort – men vilka supportrar får mest valuta för pengarna? Det har vi på Sambla tittat extra på!

Förra året nådde Allsvenskan och Superettan för första gången över 3 miljoner arenabesök. Malmö FF blev rafflande svenska mästare i sista omgången och Västerås SK och GAIS är tillbaka i fotbollens finrum efter triumfer i Superettan. I Damallsvenskan var det Hammarby som vann ett efterlängtat guld – hela 38 år sedan senast.

Att årets säsong kommer bjuda på mycket underhållning kan vi lita på, men var får man egentligen mest valuta för pengarna som åskådare?

Vi på Sambla har tittat på hur många mål lagen gör på hemmaplan i snitt och slagit ihop det med kostnad för årskort och en klassisk matchfika – korv och kaffe – för att se var i Sverige de billigaste och dyraste målen görs.

Här görs de billigaste målen

I både Herr- och Damallsvenskan är det BK Häcken som ger sina supportrar mest målglädje för pengarna. Hisingslaget är målglada på både herr- och damsidan och kan samtidigt stoltsera med säsongskort under snittet.

Även i Superettan är det i Göteborg man får flest mål för pengarna, där förra årets succélag Utsiktens BK toppar vår tabell.

Topp 3 billigaste mål i Allsvenskan

#

Klubb

Pris för årskort

Kaffe & korv

Gjorda hemmamål 2023

Pris per hemmamål

1

BK Häcken

2899kr

45kr

49

73kr

2

Brommapojkarna

1500kr

45kr

18

121kr

3

IF Elfsborg

3190kr

55kr

33

122kr

Topp 3 billigaste mål i Damallsvenskan

#

Klubb

Pris för årskort

Kaffe & korv

Gjorda hemmamål 2023

Pris per hemmamål

1

BK Häcken

499 kr

45 kr

26

42 kr

2

FC Rosengård

1195 kr

60 kr

42

47 kr

3

Linköping FC

1300 kr

50 kr

37

53 kr

Topp 3 billigaste målen i Superettan

#

Klubb

Pris för årskort

Kaffe & Korv

Gjorda hemmamål 2023

Pris per hemmamål

1

Utsiktens BK

1500 kr

45 kr

32

68 kr

2

IK Brage

2300 kr

50 kr

31

98 kr

3

Skövde AIK

2095 kr

50 kr

27

105 krÖverlag är det alltså betydligt billigare att gå på damer i stället för herrar om man är ute efter att se så många mål från sitt lag som möjligt. Även vissa lag i Superettan ger fler mål för pengarna än i Allsvenskan.

I Allsvenskan är det Brommapojkarna som har det allra billigaste säsongskortet, medan Hammarby har det dyraste. Dyrast med kaffe och korv är det dock hos IFK Norrköping.

Lagen med dyrast säsongskort och matchfika, lagen som ger flest poäng för pengarna och mer på vår sajt!

För hela vår sammanställning – se vår sajt och hitta tabeller över fullständig statistik på biljettpriser, kioskpriser och målsnitt för Allsvenskan, Damallsvenskan och Superettan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Marcus Sätherström

Marcus Sätherström

Presskontakt Head of SEO 0702480488

Sambla – jämför och samlar lån

Sambla är en jämförelsetjänst som förmedlar marknadens bästa privatlån och bolån. Genom att erbjuda marknadens största utbud av långivare kan kunderna jämföra lånevillkor, samla sina lån och därmed sänka sina lånekostnader. Sedan starten har Sambla hjälpt närmare 400 000 kunder att förbättra sina lånevillkor. Sambla står för finansiell inkludering och ansvarsfull utlåning. Sambla är en del av Sambla Group som har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditförmedling och försäkringsförmedling.

Sambla

Strandvägen 5B
114 51 Stockholm
Sverige