Gå direkt till innehåll
Julklapparna att undvika – baserat på Google-data

Blogginlägg -

Julklapparna att undvika – baserat på Google-data

Stormköket blev årets julklapp 2020 – men nu verkar trenden avtagit. Det visar sig när Sambla gjort en undersökning över vilka prylar som verkar hetast att lägga under granen i år – samt vilka som kanske bör undvikas.

Genom att se till Googles söktrender har vi tittat på vilka produkter som minskat mest i söktrend sedan 2022.

Årets julklapp från 2020, stormköket, hittar vi högst upp på listan. Där har antalet sökningar minskat med 64%, följt av gasolkamin (-63%), padelracket (-56%) och SUP-brädan (-55%).

– Under pandemin var det här med stormkök och friluftsliv hetare än någonsin, men kanske ser vi viss mättnad av det nu. Att padeltrenden avtar är också något som det skrivits om i media under året, säger Marcus Sätherström och fortsätter:

– Samtidigt ska det här såklart tas med en nypa salt! Givetvis ska du köpa vad du vad du tror dina nära och kära vill ha – oavsett söktrender.

Julklapparna att undvika? Topp 10 produkter där trenden minskat mest

Produkt Minskning jämf. med 2022
Stormkök -64%
Gasolkamin -63%
Padelracket -56%
SUP Bräda -55%
Jordans -45%
Solcellslampa -45%
Schabrak -45%
The Sims -45%
Monokikare -34%
Vävgarn -34%

På vår sajt hittar du hela topp 20-listan över de produkter som minskat mest i sök – samt vilka 20 som ökat mest! Det finns också tips på de trendigaste julklapparna under 500-lappen – för de som vill se till att vara mer ekonomiska i jul.

https://www.sambla.se/blogg/ar...

Om Sambla

Sambla är den nya generationens låneförmedlare. Vår filosofi är att alla, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga banklånet. Från våra kontor i Stockholm, Lund, Köpenhamn och Helsingfors har vi fram till idag hjälpt över 390 000 kunder att jämföra sina lån.

Med vår närvaro online vill vi hjälpa till att utbilda och väcka nyfikenhet kring privatekonomi.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Marcus Sätherström

Marcus Sätherström

Head of SEO

Sambla – jämför och samlar lån

Sambla är en jämförelsetjänst som förmedlar marknadens bästa privatlån och bolån. Genom att erbjuda marknadens största utbud av långivare kan kunderna jämföra lånevillkor, samla sina lån och därmed sänka sina lånekostnader. Sedan starten har Sambla hjälpt närmare 400 000 kunder att förbättra sina lånevillkor. Sambla står för finansiell inkludering och ansvarsfull utlåning. Sambla är en del av Sambla Group som har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditförmedling och försäkringsförmedling.

Sambla
Strandvägen 5B
114 51 Stockholm
Sverige