Gå direkt till innehåll
Var får publiken mest valuta för pengarna i Allsvenskan? Det har vi tittat närmare på.
Var får publiken mest valuta för pengarna i Allsvenskan? Det har vi tittat närmare på.

Blogginlägg -

Lagen som gör flest mål för pengarna i Allsvenskan

BK Häcken toppar tabellen följt av Brommapojkarna – samtidigt som resterande Stockholmsklubbar ligger på nedre halvan. Så ser det ut när Sambla sammanställt vilka lag som ger supportrarna flest mål för pengarna i Allsvenskan.

Intresset för svensk fotboll är rekordstort och i fjol var publiksnittet för första gången över 10 000 i Allsvenskan. Men att gå på matcher är inte gratis och för många trogna supportrar är intresset förknippat med vissa kostnader. Men vilka supportrar får egentligen mest valuta för sina pengar?

Genom att titta på priserna för säsongs- eller årskort och slå ihop det med priset för en korv med bröd och en kaffe på respektive arena har vi sammanställt vad en matchupplevelse kostar på våra allsvenska arenor.

Detta har vi kombinerat med antal hemmamål varje lag stod för under fjolårets säsong – för att se var man som supporter får se flest mål för sina pengar.

Se hela sammanställningen på vår sajt: https://www.sambla.se/blogg/ma...

  • Där tittar vi på
    • Flest och minst mål för pengarna – både för hemmasupportrar och totalt per arena
    • Vilka supportrar som betalar minst respektive mest per vunnen poäng

Så har vi räknat: Om man som supporter köper ett säsongskort, går på alla matcher och köper en kaffe och en korv på varje match – hur mycket får man då betala för varje mål från sitt lag?

Tabellen – här görs flest mål för pengarna i Allsvenskan


I allsvenskan är det BK Häcken som överlägset verkar ge mest målglädje per investerad krona. I snitt får publiken betala 73 kronor per hemmamål. Under 2023 var Häcken det lag som gjorde allra flest mål hemma – hela 49 stycken – samtidigt som ett årskort på långsidan kostar 2899 kronor, vilket placerar dem strax under snittet för kostnad av säsongskort.

Tvåa i vår tabell är IF Brommapojkarna, som gjorde betydligt färre mål i fjol – men som kan stoltsera med Allsvenskans billigaste säsongskort på 1500 kronor. Det är alltså på Grimsta IP som du får flest mål per krona i Stockholm!

Värt att notera är att de svenska mästarna från i fjol, Malmö FF, hittas först på en sjätteplats.

Se hela tabellerna på vår sajt!

Här görs minst mål för pengarna


Tittar vi i stället i botten av tabellen ser vi var hemmapubliken fick betala allra mest per gjort mål. Då är det Halmstads BK som är allra “värst” – där publiken fick betala hela 241 kronor per mål. Halmstad har långt ifrån det dyraste årskortet – men gjorde desto färre mål på hemmaplan i fjol.

Samma mönster gäller för Mjällby AIF och IFK Värnamo, som är lagen som följer Halmstads BK i tabellen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Marcus Sätherström

Marcus Sätherström

Head of SEO

Sambla – jämför och samlar lån

Sambla är en jämförelsetjänst som förmedlar marknadens bästa privatlån och bolån. Genom att erbjuda marknadens största utbud av långivare kan kunderna jämföra lånevillkor, samla sina lån och därmed sänka sina lånekostnader. Sedan starten har Sambla hjälpt närmare 400 000 kunder att förbättra sina lånevillkor. Sambla står för finansiell inkludering och ansvarsfull utlåning. Sambla är en del av Sambla Group som har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditförmedling och försäkringsförmedling.

Sambla
Strandvägen 5B
114 51 Stockholm
Sverige