Gå direkt till innehåll
Så här ser den damallsvenska tabellen ut – om man tittar på vilka lag som gör flest mål för pengarna.
Så här ser den damallsvenska tabellen ut – om man tittar på vilka lag som gör flest mål för pengarna.

Blogginlägg -

Lagen som gör flest mål för pengarna i Damallsvenskan

BK Häcken och FC Rosengård toppar tabellen medan de regerande mästarna Hammarby först hittas på en sjundeplats. Så ser det ut när Sambla har tittat var i Damallsvenskan publiken får flest mål för pengarna.

Hela studien: https://www.sambla.se/blogg/ma...

Inför premiären av Damallsvenskan i fotboll har vi synat ligan i sömmarna för att se var man som supporter får mest valuta för sina pengar.

Vi har tittat på kostnaden för ett årskort och slagit ihop det med kostnaden för en klassisk matchfika – kaffe och korv med bröd – för att se vad en matchupplevelse i snitt kostar på varje arena.

När vi kombinerar detta med varje lags målsnitt på hemmaplan den senaste säsongen får vi fram ungefär hur mycket publiken betalar för varje mål – och vilka lags supportrar som får mest respektive minst målglädje för pengarna.

Se hela sammanställningen på vår sajt, där vi även tittat på:

  • Dyraste målen per investerad krona som supporter
  • Totala mål per krona för varje arena – hit ska den neutrale åskådaren gå
  • Vilka som betalar minst respektive mest per vunnen poäng

Topplagen – här görs flest mål för pengarna i Damallsvenskan

När vi slagit ihop siffrorna ser vi att det är hos BK Häcken som supportrarna får se mest mål per spenderad krona, laget som även stod som segrare i undersökningen av herrallsvenskan. Hisingslaget gjorde inte flest mål förra säsongen – men kan stoltsera med seriens klart billigaste säsongskort. Efter dem kommer FC Rosengård och Linköping FC – lagen som gjorde flest mål på hemmaplan i allsvenskan i fjol.

I toppen av tabellen över de billigaste hemmamålen per krona finns även nykomlingarna AIK och Trelleborg – men då deras målsnitt baseras på Elitettan 2023 exkluderas de från den officiella topplistan.

Topp 5 – mest dyrköpta målen i Damallsvenskan

Om vi i stället vänder på steken och tittar på den mindre smickrande sidan av tabellen visar det sig att det är hos Djurgården som supportrarna får betala allra mest per hemmamål.

Ihop med Hammarby har Djurgården seriens dyraste säsongskort – vilket delvis förklaras av att betald medlemsavgift är ett krav för att få köpa årskort hos blåränderna.

Förutom Djurgården hittar vi IFK Norrköping, Växjö DFF, KIF Örebro och Vittsjö GIK i botten av tabellen. Trots relativt prisvänliga årskort hos samtliga klubbar dras kostnaden upp på grund av lägre målsnitt i fjol.

Se tabellerna i sin helhet på vår sajt

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Marcus Sätherström

Marcus Sätherström

Head of SEO

Sambla – jämför och samlar lån

Sambla är en jämförelsetjänst som förmedlar marknadens bästa privatlån och bolån. Genom att erbjuda marknadens största utbud av långivare kan kunderna jämföra lånevillkor, samla sina lån och därmed sänka sina lånekostnader. Sedan starten har Sambla hjälpt närmare 400 000 kunder att förbättra sina lånevillkor. Sambla står för finansiell inkludering och ansvarsfull utlåning. Sambla är en del av Sambla Group som har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditförmedling och försäkringsförmedling.

Sambla
Strandvägen 5B
114 51 Stockholm
Sverige