Gå direkt till innehåll
Prisskillnader mellan matvarukedjorna – här finns den billigaste julmaten

Blogginlägg -

Prisskillnader mellan matvarukedjorna – här finns den billigaste julmaten

Här finns billigaste julmaten – stora skillnader mellan matvarukedjorna

I tider av inflation och lågkonjunktur lär det vara fler svenskar som tänker sig för en extra gång innan de handlar till årets julbord.

Sambla har därför genomfört en unik undersökning över priset på julmaten runt om landet.

Det senaste årets höjda matpriser är det nog få som missat. Ihop med höga elpriser och allmän lågkonjunktur ser vi att allt fler letar efter sätt att spara viktiga kronor.

Vi har därför gjort en unik undersökning där vi har plockat ut en julkasse för fyra personer som inkluderar allt från lax och sill till grönkål och julskinka från fem av Sveriges största matvarukedjor och jämfört hur priserna skiljer sig åt i de största städerna.

Sett till det övergripande Sverigesnittet är det Willys som har den billigaste julkassen – med ett snitt på 533 kronor. Den dyraste kassen hittar man hos Mathem, på 712 kronor.

Priset på julmaten – stad för stad

Kollar man i stället på priset hos varje undersökt stad ser vi också att Willys dominerar på många ställen i landet – men att Ica har den billigaste julmaten i Stockholm och Göteborg.

Ica i Göteborg är också billigast av samtliga kedjor i Sverige som var med i undersökningen – där får du en julmatkasse för 511 kronor.

Se hela studien här, stad för stad: https://www.sambla.se/blogg/billigaste-julmaten/

Om undersökningen

Undersökningen är gjord av Sambla under november och december 2022 och baseras på onlinepriserna hos Coop, Hemköp, Ica, Willys och Mathem. Produkterna som har ingått i undersökningen är ägg, julost, gravad lax, rökt lax, grönkål, inlagd sill, senapssill, julmust, julskinka, köttbullar, leverpastej, prinskorv, risgrynsgröt, rödbetssallad, sylta och vörtbröd. I vissa fall har endast kilopriset använts.Ämnen

Kategorier

Kontakter

Marcus Sätherström

Marcus Sätherström

Presskontakt Head of SEO 0702480488

Sambla – jämför och samlar lån

Sambla är en jämförelsetjänst som förmedlar marknadens bästa privatlån och bolån. Genom att erbjuda marknadens största utbud av långivare kan kunderna jämföra lånevillkor, samla sina lån och därmed sänka sina lånekostnader. Sedan starten har Sambla hjälpt närmare 400 000 kunder att förbättra sina lånevillkor. Sambla står för finansiell inkludering och ansvarsfull utlåning. Sambla är en del av Sambla Group som har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditförmedling och försäkringsförmedling.

Sambla

Strandvägen 5B
114 51 Stockholm
Sverige