Gå direkt till innehåll
Tips från ekonomiexperten – så klarar du lågkonjunkturen

Blogginlägg -

Tips från ekonomiexperten – så klarar du lågkonjunkturen

Lågkonjunkturen kom redan i januari enligt Konjunkturinstitutets generaldirektör Albin Kainelainen. Hur väl är du rustad för tuffare tider? Ihop med vår ekonomiska expert Pingis Hadenius har vi sammanställt de bästa tipsen för att klara av lågkonjunkturen.

– De flesta unga svenskar har inte tidigare fått uppleva vare sig inflation eller lågkonjunktur. Vi har inte haft så här hög prisökningstakt sedan tidigt 1990-tal. Vi har samtidigt haft låga räntor och en stabil tillväxt i ekonomin under lång tid, säger Pingis Hadenius.

Se den fullständiga artikeln här: https://www.sambla.se/blogg/sa...

1. Fortsätt spara och spara smart

Så ska du tänka kring buffert och fondsparande.

2. Se över utgifter – men snåla inte in på fel saker

Det finns nog mycket du kan spara in på månad för månad – se bara till att inte säga upp nödvändiga försäkringar eller A-kassa, som nu kan bli ännu viktigare.

3. Amortera mer om du kan

Att betala av sina lån är en nyckel till att klara en lågkonjunktur bra. Det kan även vara en god idé att omförhandla sina lån i dessa tider.

4. Stresstesta din ekonomi

Att stresstesta sina ekonomi innebär att du räknar på hur väl du skulle klara av ett tuffare ekonomiskt läge. Räkna till exempel på hur väl du skulle klara räntehöjningar, att bli av med jobbet eller att få oförutsedda utgifter.
Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Sambla – jämför och samlar lån

Sambla är en jämförelsetjänst som förmedlar marknadens bästa privatlån och bolån. Genom att erbjuda marknadens största utbud av långivare kan kunderna jämföra lånevillkor, samla sina lån och därmed sänka sina lånekostnader. Sedan starten har Sambla hjälpt närmare 400 000 kunder att förbättra sina lånevillkor. Sambla står för finansiell inkludering och ansvarsfull utlåning. Sambla är en del av Sambla Group som har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditförmedling och försäkringsförmedling.

Sambla
Strandvägen 5B
114 51 Stockholm
Sverige