Gå direkt till innehåll
Så här ser den damallsvenska tabellen ut när vi tittat på var man får flest mål för pengarna.
Så här ser den damallsvenska tabellen ut när vi tittat på var man får flest mål för pengarna.

Nyhet -

Så mycket billigare är Damallsvenskan jämfört med herrarna


I helgen hade Allsvenskan premiär och nästa vecka är det även dags för Damallsvenskan att kicka i gång. Inför årets fotbollssäsong har vi på Sambla tittat på kostnaden inom den svenska elitfotbollen – där siffrorna visar hur damfotbollen ger åskådarna närmare dubbelt (!) så många mål för pengarna jämfört med herrarna.

Den 13 april är det premiär i Damallsvenskan och vi står inför en ny rafflande säsong, med Hammarby som regerande mästare för första gången på hela 38 år.

Inför säsongsstarten av den svenska fotbollen har vi tittat på priserna i högsta serien för både damer och herrar för att se vad supportrarna egentligen får betala för sin fotboll.

Förutom att kartlägga priserna för säsongskort och för korv och kaffe på arenorna har vi räknat på hur mycket publiken i snitt får betala per mål, baserat på hur målglada respektive lag är.

Se samtliga siffror över båda serierna här:Liga

Snittpris årskort

Snittpris fika

Hemmamål
per match, snitt

Snittpris per hemmamål

OBOS Damallsvenskan

1203 kr

48 kr

1,8

94 kr

Allsvenskan

2936 kr

53 kr

1,6

167 kr

Priserna är för årets säsong och målsnittet är från 2023. Årets nykomlingar är exkluderade i sammanräkningen.

Nästan hälften så billigt per mål i Damallsvenskan

Snittpriset en åskådare får betala per mål i Damallsvenskan är 94 kronor. Då har vi räknat på ett årskort med sittplats och en korv och kaffe till varje match. Motsvarande siffra i herrarnas allsvenska är 167 kronor – alltså närmare dubbelt så dyrt.

Flest mål per krona får supportrarna hos BK Häcken, FC Rosengård och Linköping FC – som alla ger supportrarna ett hemmamål för runt 50 kronor.

Även hos herrarna är BK Häcken billigast – men där kostar varje mål i snitt 72 kronor. På herrsidan följs Häcken av BP och Elfsborg, som båda är betydligt dyrare med ett hemmamål för över hundralappen.

Samtidigt är Allsvenskan på 24:e plats enligt UEFA:s ranking över Europas toppligor – medan Damallsvenskan är 7:a på motsvarande lista.

– Vi tycker att all svensk fotboll är värd att hylla – både herrarna och damerna. Men vi jobbar med att jämföra och visst kan det ge en liten tankeställare när man ser skillnaderna. Exempelvis är samtliga säsongskort – förutom hos BP – klart billigare på damsidan än på herrsidan, säger Marcus Sätherström på Sambla.

Topplistorna – billigaste lagen att följa

Så här ser topp 5-listan ut inför säsongsstarten, med de lag som ger mest målglädje per krona i våra inhemska toppligor.

Mest mål för pengarna i Damallsvenskan

Mest mål för pengarna i Allsvenskan

Om Sambla

Vi är Sambla, den nya generationens låneförmedlare. Sedan starten har vår filosofi alltid varit densamma – att jämföra långivarnas erbjudanden så att alla, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga banklånet. Från våra kontor i Stockholm, Lund, Köpenhamn och Helsingfors har vi fram till idag hjälpt över 390 000 kunder att jämföra sina lån.Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Marcus Sätherström

Marcus Sätherström

Presskontakt Head of SEO 0702480488

Sambla – jämför och samlar lån

Sambla är en jämförelsetjänst som förmedlar marknadens bästa privatlån och bolån. Genom att erbjuda marknadens största utbud av långivare kan kunderna jämföra lånevillkor, samla sina lån och därmed sänka sina lånekostnader. Sedan starten har Sambla hjälpt närmare 400 000 kunder att förbättra sina lånevillkor. Sambla står för finansiell inkludering och ansvarsfull utlåning. Sambla är en del av Sambla Group som har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditförmedling och försäkringsförmedling.

Sambla

Strandvägen 5B
114 51 Stockholm
Sverige