Gå direkt till innehåll
Tabell som sammanställer var i Superettan supportrarna får flest mål för pengarna
Tabell som sammanställer var i Superettan supportrarna får flest mål för pengarna

Nyhet -

Här får publiken flest mål för pengarna i Superettan

Utsikten, Brage eller Öster. Det är där supportrarna får flest mål för pengarna i Superettan enligt Samblas senaste undersökning. I botten av tabellen hittas i stället lag som Örgryte, Trelleborg och Helsingborg – där supportrarna genomsnitt får betala långt över hundralappen för varje hemmamål.

Intresset för svensk fotboll är rekordstort och förra året nådde Allsvenskan och Superettan för första gången över 3 miljoner arenabesök. Men som supporter är det inte gratis och att gå på mycket fotboll kommer med en viss kostnad. Men vilka supportrar är det egentligen som får mest valuta för pengarna?

Inför premiären av Superettan 2024 har vi tittat på priserna för säsongskort ihop med priset på en klassisk matchfika – kaffe och korv med bröd – för att se vad en matchupplevelse kostar på samtliga arenor i ligan.

När vi räknar på den totala kostnaden ihop med varje lags målsnitt på hemmaplan får vi sedan fram vilka supportrar som i snitt får mest målglädje för pengarna!

Se hela undersökningen på vår sajt: https://www.sambla.se/blogg/ma...

Topplistan – flest mål för pengarna i Superettan

#

Klubb

Gjorda hemmamål 2023

Pris per hemmamål

IK Oddevold**

39

67 kr

1

Utsiktens BK

32

68 kr

Sandvikens IF**

39

77 kr

2

IK Brage

31

98 kr

3

Skövde AIK

27

105 kr

4

Östers IF

31

105 kr

5

GIF Sundsvall

20

113 kr

**Spelade i Division 1 2023.

Topplistan visar att det är hos Utsiktens BK, IK Brage, Skövde AIK eller Östers IF man ska besöka för att få se flest mål för biljettpengen. Utsikten som var fjolårets succélag med 32 hemmamål har seriens billigaste säsongskort ihop med GIF Sundsvall.

Även Brage och Öster var två av lag som gjorde allra flest hemmamål i Superettan förra året, vilket gör att ett hemmamål kostar runt hundralappen hos båda lagen.

I topplistan kan ni även se nykomlingarna IK Oddevold och Sandvikens IF – men då de spelade i Division 1 i fjol exkluderas de från vår officiella topplistan.

Topp 5 – dyraste målen i Superettan

Om vi i stället tittar i andra av tabellen – var de mest dyrköpta målen i serien finns – är det i stället Örgryte IS, Trelleborgs FF och Helsingborgs IF som toppar. Örgryte har till exempel seriens dyraste matchfika – samtidigt som alla tre lagen gjorde under 20 mål under föregående säsong.

Precis som i den förra tabellen hittar ni här siffrorna för Varbergs BoIS och Degerfors – men då deras målsnitt baseras på Allsvenskan blir det inte riktigt rättvist att ha de på den officiella topplistan.

Se fler tabeller och undersökningen i sin helhet på vår sajt!

Se även våra sammanställningar för:

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Marcus Sätherström

Marcus Sätherström

Presskontakt Head of SEO 0702480488

Sambla – jämför och samlar lån

Sambla är en jämförelsetjänst som förmedlar marknadens bästa privatlån och bolån. Genom att erbjuda marknadens största utbud av långivare kan kunderna jämföra lånevillkor, samla sina lån och därmed sänka sina lånekostnader. Sedan starten har Sambla hjälpt närmare 400 000 kunder att förbättra sina lånevillkor. Sambla står för finansiell inkludering och ansvarsfull utlåning. Sambla är en del av Sambla Group som har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditförmedling och försäkringsförmedling.

Sambla

Strandvägen 5B
114 51 Stockholm
Sverige